47e Hondsrugcross

De Hosson en Van Adrichem winnen

47e FS Hondsrugcross in Emmen

Emmen – In totaal stonden bijna 200 deelnemers afgelopen zaterdag aan de start van de 47e FS Hondsrugcross rondom Emmerschans in Emmen, de eerste van de drie loopjes welke deel uitmaken van het EAC de Sperwers Loopcircuit.

De omstandigheden waren zaterdag perfect. Bijna windstil, niet te koud en droog weer. Het programma ging van start met de jongste jeugd, pupillen en de VB atleten, gevolgd door de junioren.

Net als vorig jaar won Thijs Koopman de strijd bij de jongens pupillen op de 1 kilometer. Bij de meisjes pupillen ging de overwinning naar Elise Martens uit Hoogeveen. Op de 2 kilometer voor de meisjes junioren was het Jip Boerema van Groningen Atletiek die met grote overmacht won. De winst bij de jongens junioren ging naar een talent van EAC de Sperwers, namelijk Thijs ten Caat uit Klazienaveen.

De meeste deelnemers waren te vinden op de 4 kilometer. Ook door Haantjebak is dit dan nog steeds een heel selectief parcours. Bij de dames was er een overwinning voor EAC de Sperwers atleet Lisanne Langerijs. Ze had bijna 3 minuten voorsprong op Femke Bosman uit Emmen. Bij de heren was er ook een Sperwers overwinning. Yntze Wardenburg, was bijna een minuut sneller dat Jordi Fuhler uit Klazienaveen.

De hoofdafstand, 8 kilometer crossen door de bossen, gaf een spannende strijd bij de mannen. Uiteindelijk drukte Bart van Adrichem, atleet van de Sperwers, 1 seconde eerder zijn neus over de finish dan Harm Jan Martens uit Hoogeveen. Bij de dames was het een eenzijdige wedstrijd waarbij Lotte de Hosson van Groningen Atletiek met ruime voorsprong won.

De eerste volgende wedstrijd in het EAC de Sperwers loopcircuit is 22 februari. Dan wordt de Rietplasrun, startend vanaf Hippisch Centrum Emmen, gelopen.

 

 

terug naar nieuwsberichten