Medailles op het NK Atletiek

Medailles op het NK Atletiek

 

Afgelopen weekend vond het NK atletiek plaats op de atletiekbaan van AV Sprint in Breda en er was ook een Sperwerdelegatie aanwezig. Op vrijdag mocht D’Sean Holaman het spits afbijten namens de EAC de Sperwers. Op het onderdeel 400mh kwam hij in de series tot een tijd van 56,37sec, wat resulteerde in een mooie 13de plek.

Op zaterdag deed Mart ten Berge mee bij het speerwerpen, een onderdeel waarop hij al menig medaille heeft behaald de afgelopen jaren. Na een moeizaam voorseizoen waarin hij werd geteisterd door ongemakken, liet hij vlak voor het NK al zien dat de vorm stijgende was. Op het NK kwam het er gelukkig ook uit en werd hij met een knappe worp van 74,25m voor de derde keer in zijn carrière Nederlands Kampioen!

Eerder had Mart al aangegeven dat dit zijn laatste jaar zou zijn als topsporter en we zijn dan ook erg trots op het feit dat hij dit seizoen zo goed heeft kunnen afsluiten en willen hem bedanken voor alle mooie topsportjaren namens onze vereniging!

 

Een dag later was het de beurt aan Danien ten Berge om het kunststukje van grote broer te herhalen en na een hele mooie serie met 3 worpen boven de 50m, wist zij een bronzen medaille te behalen met een verste worp van 52,76m! Danien heeft laten zien te kunnen pieken op het juiste moment en ook daar zijn wij als vereniging erg trots op.

 

Trainer/vader Geert uiteraard ook van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten en al die jaren topsport binnen onze club en Team ten Berge. Op naar hopelijk nog meer mooie jaren!

 

 

terug naar nieuwsberichten