NK Masters 2021

 

 

In het weekend van 17 t/m 19 september vond in het FBK-stadion in Hengelo het NK Masters plaats. Van de EAC De  Sperwers was een kleine maar zeer succesvolle delegatie aanwezig. 

Vrijdag wist Egbert Zijlstra Nederlands Kampioen te worden bij de masters 70+ op de 10000 meter met een tijd van 40:44. Egbert noemde het een redelijke tijd.  Maar natuurlijk is dit een prachtig tijd.

Bij de vrouwen 55+ is Irma Wesseling inmiddels een bekende naam en ook op het NK wist zij met een felle start en een verbeterd uithoudingsvermogen, de 100m op haar naam te schrijven. Met een nieuw PR van 14,21sec liet zij zien dat er altijd nog verbetering mogelijk is!

Marloes ten Napel-Zacharias kwam dit jaar in de categorie vrouwen 40+ uit op zowel de 100m als de 200m. Op zaterdag was de 100m en na een wat mindere start kwam ze na 13,22sec toch duidelijk als eerste over de finish. Niet helemaal tevreden over haar tijd maar volgend seizoen zal dat met wat meer wedstrijden toch zeker verbeterd worden. 

Een dag later mocht ze nogmaals in actie komen en wel op de 200m. Ook daar wist ze een medaille in de wacht te slepen en met een tijd van 28,09 sec werd ze keurig tweede. Al met al een succesvol NK en hopelijk kunnen we volgend jaar met meer masters aan de start verschijnen.

terug naar nieuwsberichten