Oproep: Help de Technische Commissie

Zoals iedereen weet drijft een vereniging op vrijwilligers waarbij het verrichten van vrijwilligerstaken essentieel is voor het functioneren van een vereniging. Mensen die met veel enthousiasme vaak veel tijd steken in zijn of haar vereniging. Zonder deze mensen wordt het lastig trainingen te geven, atleten te begeleiden tijdens wedstrijden, evenementen te organiseren of gewoon leuke dingen te doen met de leden.

De afgelopen jaren (en nog steeds) hebben wij als Technische Commissie (hier na te noemen TC) altijd kunnen bouwen op onze trouwe vrijwilligers. Maar helaas is er een tendens ontstaan waardoor ons vrijwilligersbestand afneemt. Dit terwijl de activiteiten c.q. taken blijven of zelfs toenemen.

De afname van ons vrijwilligersbestand heeft te maken met een toenemende vergrijzing en een afname van de interesse om vrijwilliger te zijn. Terwijl er een toename is van taken binnen onze vereniging doordat er steeds meer regels worden opgelegd. Hierdoor wordt het takenpakket van onze huidige vrijwilligers steeds groter, waardoor dit kan leiden tot een afname van het plezier om vrijwilliger te zijn.

Ondanks een aantal oproepen is het nog niet gelukt om voldoende nieuwe vrijwilligers te krijgen. Zo zijn wij als TC naarstig opzoek naar mensen die het leuk vinden het Wedstrijdsecretariaat te bemannen, te helpen als medewerker Elektronische Tijdwaardneming of te kunnen fungeren als Speaker.

Om je een indruk te geven van de vrijwilligerstaken voor de hierboven genoemde functies zijn deze onderstaand uitgeschreven:

 

Taken van het Wedstrijdsecretariaat zijn o.a.:

Voorafgaand aan een wedstrijd:

  • Openstellen (voor) inschrijving op inschrijven.nl;
  • Toekennen startnummers aan voor-ingeschreven atleten;
  • Uitnodigingen opstellen en versturen naar atletiekverenigingen waarvan verwacht wordt dat er atleten zullen inschrijven voor de door EAC de Sperwers georganiseerde wedstrijden;
  • Aan de wedstrijdleider vragen een chronologisch overzicht te maken, dit aan de deelnemende verenigingen te sturen en op onze website te laten zetten;
  • Aanvragen, aanmaken en inbrengen van de wedstrijd in Atletiek.nu;
  • Controleren van de aanmeldingen van de atleten en het verwerken van foutmeldingen binnen Atletiek.nu;
  • Met behulp van Atletiek.nu jurylijsten uitprinten voor alle onderdelen.

Op de wedstrijddag:

  • Na‚Äźinschrijvingen verwerken en startnummers uitgeven aan deelnemende atleten;
  • Jurylijsten uitgeven aan de juryleden van de diverse onderdelen;
  • Uitslagen verwerken en distribueren.

 

Medewerker Elektronische Tijdwaarneming

EAC de Sperwers beschikt over een eigen Elektronische Tijdwaarneming van de firma Timetronics. Met deze installatie verzorgen we de tijdwaarneming tijdens onze eigen baanwedstrijden. De tijdwaarneming kan ook ingehuurd worden door andere verenigingen. Mocht je het leuk vinden kun je daarbij ingehuurd worden zodat je de tijdwaarneming van een wedstrijd ook bij een andere vereniging kunt verzorgen.

Speaker

Als speaker verzorg je het verslag bij een Baan- of een Wegwedstrijd. Bij een baanwedstrijd betreft dit het verslag van de loop- en de technische nummers. Bij een wegwedstrijd is dit het verslag van Start tot het Finishen van de laatste atleet. Derhalve ondersteunt een speaker de prijsuitreiking.

Hopelijk hebben we je interesse middels deze oproep gewekt. Het gaat vaak maar om een paar uurtjes per seizoen!

Mochten er geen of niet voldoende aanmeldingen worden gedaan zijn wij als TC genoodzaakt de vrijwilligerstaken op een andere manier in te vullen. Je kunt hierbij denken aan het inhuren van vrijwilligers van andere atletiekverenigingen of het inhuren van commerciële bedrijven. Dit wil je als vereniging niet en wij gaan er vanuit dat het niet zover hoeft te komen.

 

Namens de Technische Commissie

terug naar nieuwsberichten