UCI Para-cycling Road worldcup

Let op: Rondweg (N391) 5 tot en met 9 juli beperkt bereikbaar

Van donderdag 5 t/m zondag 8 juli is in Emmen de wereldbeker wielrennen voor atleten met een handicap, ook wel para-cycling genoemd.

Businesspark Meerdijk blijft bereikbaar, maar houd rekening met extra reistijd. Het industrieterrein Barger-Oosterveld is gewoon bereikbaar.

De start en finish vinden plaats rondom De Meerdijk (FC Emmen Stadion) en de toegang is gratis. Er starten meer dan 300 wielrenners uit 31 landen en het Nederlandse team is sterk vertegenwoordigd. In het weekend zijn er uitdagende sport- en spelactiviteiten (gratis) voor alle leeftijden. Deze vinden plaats op het belevingsterrein.

 

EAC de Sperwers en GSC Emmen hebben een rol in de organisatie. Zo wordt er op ons complex de classificatie van de renners uitgevoerd. Deze classificatie bepaalt de mate van beperking van de renner en in welke klasse de renner mag uitkomen. tevens zal er bij ons de doping controle plaats vinden.

Deze classificatie zal vanaf maandag 2 juli t/m donderdag 4 juli overdag bij ons plaats vinden. Voor deze classificatie zullen er bij ons in de kleedkamers behandeltafels en tafels met stoelen worden geplaatst. Hierbij het verzoek aan allen die gebruik maken van de kleedkamers in deze periode, om rekening te houden met deze attributen.

in tegenstelling tot verleden jaar zullen er bij ons (op de baan) geen side events plaats vinden.

Daarom kunnen alle trainingen gewoon doorgaan. 

Deze week zal overdag de kantine geopend zijn voor bezoekers en de renners. Aan de straat zullen wij party tenten plaatsen van waaruit, vanaf vrijdag 6 juli, eten (BBQ) en drinken zal worden verkocht.

 

Wat betekent dit evenement voor onze leden: 

Voor eenieder die de trainingen wil bezoeken heeft dit consequenties, met name vanaf woensdag zal de bereikbaarheid van de Meerdijk en de parkeerplaatsen een stuk moeilijker zijn!  

Op de flyer in de bijlage, is op de platte grond te zien welke parkeerplaatsen beschikbaar zijn en hoe deze te bereiken zijn.

 
Dit evenement met een internationale karakter willen wij graag aan allen aanbevelen, omdat het hier gaat om topsport die door renners met een lichamelijke beperking wordt bedreven.  
 
Mochten er vragen zijn dan kunt u deze stellen aan:
 
GSC Emmen -  Gijsjan Hooijer     06 20036137
 
EAC de Sperwers – Henri de Leeuw    06 10394800

Bereikbaarheid en parkeren

Op de plattegrond vindt u een overzicht met de bereikbaarheid van de Rondweg en het Businesspark Meerdijk. Brengt u een bezoek aan Businesspark Meerdijk? Dan kunt u de auto niet voor de deur parkeren. U kunt de auto parkeren op parkeerterrein P1B, P2 of P3. Dit is op loopafstand. Een volledig overzicht met de parkeerterreinen en omleidingen vindt u in deze
 

Bereikbaarheid Rondweg

De Rondweg (N391) is beperkt bereikbaar tijdens de wereldbekerwedstrijden. De rijbaan vanaf Businesspark Meerdijk richting rotonde Emmerschans is dicht. De rijbaan rotonde Emmerschans richting Emmen Meerdijk is geopend. Daar rijdt het verkeer in twee richtingen. De aansluitingen Angelslo, Emmerhout en de Horst zijn deels niet te gebruiken. Deze aansluitingen zijn alleen vanuit Emmerschans (het noorden) te gebruiken. De wijken zijn wel te verlaten in zuidelijke richting. De omleiding wordt aangegeven op gele borden. Hieronder vindt u een overzicht met de tijden:

  • donderdag 5 juli 12.30 - 16.00 uur
  • vrijdag 6 juli 9.30 - 20.00 uur
  • zaterdag 7 juli 9.30 - 20.00 uur
  • zondag 8 juli 8.00 - 20.00 uur

 Bijlage: flyer

terug naar nieuwsberichten