We mogen weer gaan trainen

Beste leden van EAC de Sperwers,

Ook de loopgroepen gaan weer trainen bij EAC de Sperwers.

Om het overzicht te houden hebben wij als trainers de volgende afspraken gemaakt

 • Per tijdstip traint slechts 1 groep op de baan
 • Hierdoor hebben we het aantal trainingsuren uitgebreid met maandag- en woensdagavond om 20.00 uur (onder voorbehoud goedkeuring gemeente Emmen)
 • Per avond wordt een corona coördinator aangesteld. Deze bewaakt of de regels omtrent coronamaatregelen nageleefd worden.

De verschillende trainingsmomenten voor de loopgroep atleten zijn als volgt:

 • Op maandagavond om 20.00 uur traint niveau 1 met Rita Wolters en Bianca vd Hof.

 

 • Op dinsdagvond om 19.00 uur traint niveau 3 met Johan Lek en Roelof Everts.
  • Graag van te voren aanmelden, zet je naam en je 06 nummer in een mailtje aan Johan Lek via mailadres: sperwersniveau3@gmail.com

 

 • Op dinsdagavond om 20.00 uur traint niveau 5 met Henk Hartman
  • Hoeft niet aan te melden.

 

 • Op woensdagvond om 20.00 uur traint niveau 2 met Inge Scholman en Yvonne Kamies.
  • aanmelden via mailtje met je naam en je 06 nummer naar Inge ischolman@planet.nl , ze voegt je dan toe in een aparte app-groep voor deze trainingen.

 

 • Op donderdagavond om 20.00 uur traint niveau 4 met Vincent Zwemmer, Petra Bos en Mieke Kuilder.
  • Hoeft niet aan te melden

 

 • Op zaterdagochtend om 9.00 uur bostraining voor alle niveaus door Willy Heijnen en Yvonne Kamies.
  • Aanmelden hoeft niet.

 

In alle gevallen geldt:

er is geen kleedgelegenheid en geen kantine.

Spullen in de auto laten.


Om de verschillende niveaus binnen de loopgroep nog eens te duiden, zie onderstaand:

Niveau 1= startgroep de beginners, lopers die weinig belastbaar zijn. Zij zullen mogelijk veel moeten wandelen. Hierbij veel aandacht voor loophouding en opvoeren van belastbaarheid.
Er wordt toegewerkt naar 3 -5 km achtereen kunnen lopen.

Niveau 2 ( gevorderde beginners) hebben de belasting van hardlopen van korte afstanden onder de knie. Aandachtspunten van deze groep is vergroten van de afstand en verder vergroten van toename belastbaarheid. De deelnemers worden in staat geacht 5 km achtereen te lopen zonder pauze. Veel aandacht voor coördinatie en rompstabiliteit.

Niveau 3 (de huidige middengroep): De lopers in deze categorie raken niet zo snel meer geblesseerd. De lopers uit deze groep kunnen een aantal trainingen per week aan. De deelnemers zijn in staat om hardlopend 10 km zonder pauzes af te leggen. In de trainingen wordt gewerkt aan het behouden en vergroten van de belastbaarheid.

Niveau 4 (de huidige prestatiegroep) M 10 km < 50, V<55 min: Deze groep komt voornamelijk om recreatief de loopsport te beoefenen, met een knipoog naar de prestaties. Het streven is fanatieke atleten met gerichte trainingsadviezen een groeipad te bieden. Het motto van de groep is “plezier en prestatie gaan uitstekend samen”. Het programma is gevarieerd en bevat alle onderdelen van loopscholing, corestability tot intervaltraining (lang/kort) tot een duurloop.

Niveau 5 Wedstrijd georiënteerd (M 10 km <42:00 min/V 10km <45 min): In deze groep wordt er stevig getraind. De atleet moet bereid en fysiek in staat zijn 4 – 6 x per week te trainen. Het aangeboden programma is gevarieerd, van interval tot duurloop, en is erop gericht aan wedstrijden mee te doen . Van de atleet wordt verwacht dat hij wekelijks zijn/haar training evalueert met de trainer. Veel aandacht aan loopscholing en –techniek. Daarnaast core- en krachttrainingen.


Met vriendelijke groet,

Bestuur en loopgroep trainers EAC de Sperwers

 
 
terug naar nieuwsberichten