Winterse Lenteloop

Winterse Lenteloop

Ondanks dat het noorden van Nederland de winterse neerslag ontliep, hadden de deelnemers van de Lenteloop in Emmen toch meer een winter- dan een lentegevoel. De overwinning ging bij de heren naar HAC’63 Alwin Heijting en bij de dames naar clubgenote Eline Glas. Op de vijf kilometer werd het snelst gelopen door E.A.C. de Sperwers atlete Lisanne Langerijs bij de dames en AV’40 A-junior Thomas Albers bij de heren.
 
De sneeuw bleef zaterdagmiddag achterwege, maar het waren wel zware winterse omstandigheden in de vorm van een strakke koude oostenwind, voor de deelnemers aan de Lenteloop. Liepen de jeugdatleten nog hun 1 en 2 kilometer in de beschutting van sportpark De Meerdijk. De hardlopers aan de vijf en 10 kilometer moesten de felle oostenwind op de koudste 17 maart ooit trotseren. Op de hoofdafstand de 10 kilometer nam HAC’63 atleet Alwin Heijting uit Erm vanaf de start tactisch de leiding. Hij sloeg in de eerste paar honderd meters al een aanzienlijk gat om te voorkomens dat zijn naaste concurrenten zouden profiteren door in zijn luwte te lopen. Geleidelijk liep hij steeds meer uit. De Ermenaar ging in een tijd van 33:15 over de finish op de atletiekbaan van de organiserende atletiekvereniging E.A.C. De Sperwers. Richard Moesker volgde drie minuten later in een tijd van 36:19. Derde werd Jordi Fühler uit Klazienaveen in een tijd van 36:54.
 
Bij de dames ging de overwinning naar Eline Glas. De atlete van ook HAC’63 is weer aan het opkrabbelen na blessureleed. Ze wist de wedstrijd ruim te winnen in een tijd van 37:38. Als nummer twee kwam E.A.C. De Sperwer atlete Naomi Arends over de finish in 45:14 gevolgd door Henriette Pepels van Loopgroep Beilen in 45:51.
 
Op de vijf kilometer ging de overwinning naar A-junior Thomas Albers van de Delftse atletiekvereniging AV '40 in een tijd van18:00. Bij de dames was E.A.C. De Sperwer atlete Lisanne Langerijs oppermachtig. Zij finishende in 19:56.
Na de huldiging van de dag winnaars werden ook de prijzen uitgereikt aan de overall winnaars van het E.A.C. De Sperwers loopcircuit.
 
 
terug naar nieuwsberichten