Nominatie sportman van het jaar gemeente Emmen

Egbert Zijlstra is genomineerd voor sportman van het jaar van de gemeente Emmen. Egbert heeft zijn nominatie verdient voor zijn meerder Nederlandse Kampioenschappen, die hij dit jaar heeft behaald. Op zaterdagavond 28 januari 2017 zal de bekendmaking van de diverse sportprijzen van de Gemeente Emmen, in de grote zaal van Hampshire Hotel Emmen.

 

E.A.C. De Sperwers loopcircuit

Voor het 4e jaar op rij wordt er door onze vereniging een loopcircuit georganiseerd. Dit circuit bestaat uit de wedstrijden, FS Hondsrugcross (28 januari), de Rietplasrun (18 februari) en de Lenteloop (18 maart). De Technische commissie die deze wedstrijden organiseert hoopt veel Sperwer loopgroepleden bij deze uitdagende wedstrijden te verwelkomen. Ter promotie is van deze wedstrijdenreeks een folder/flyer gemaakt. Help mee de E.A.C. De Sperwers loopcircuit bekend te maken door de folder te verspreiden tijdens wedstrijden of de berichten op onze facebookpagina en of Twitter te delen. Voor verdere info zie http://www.desperwers.nl/nieuwsberichten/loopcircuit-2017

 

Hollen en rollen tijdens het hardloop café

Woensdag 15 februari staat tijdens het hardloopcafé dit keer foamrollen centraal. Foamrollen is binnen de fitnesswereld al heel gewoon. Maar ook hardlopers kunnen baat hebben bij deze zelfmassagetechniek.

Foamrollen is een manier om je spieren te masseren. Trainingen kunnen zorgen voor scheuren en ontstekingen in de spieren en het weefsel eromheen. Het weefsel kan hierdoor gaan vastzitten en pijn veroorzaken. Foamrollen zorgt voor het losser maken van dit weefsel.

Martin Lunenborg, atletiektrainer en bestuurslid van E.A.C. De Sperwers, is bereid gevonden om op woensdag 15 februari, aanvang 20:15 uur in de kantine, een workshop te geven over de achtergronden en nut van foamrollen bij hardlopers. Ook zal er ruimte zijn om het aan den lijve te ondervinden. Nieuwsgierig? Geef je dan op via het intekenformulier in de kantine of via activiteitencommissie@desperwers.nl