Eerste uitreiking sponsoropbrengst van de E.A.C. De Sperwers 60 Hondsrugestafette

Vrijdagmiddag werd door burgermeester van Oosterhout van Emmen, een eerste gedeelte van de sponsoropbrengst van de E.A.C. De Sperwers 60 Hondsrugestafette, overhandigd aan het inloophuis voor oncologie patiënten en hun naasten, Sigrid’s Garden. Onder toezicht van een, in verband met de strengere coronaregels beperkte groep betrokkenen, onthulde Jannie Vos namens E.A.C. De Sperwers en Lon Claasen namens Nationaal Fonds tegen Kanker de voorlopige opbrengst van €20.012,90.

7 maart 2020 bestond E.A.C. De Sperwers 60 jaar. Ter gelegenheid daarvan, organiseerde de activiteitencommissie van de loopgroep van E.A.C. De Sperwers, in samenwerking met de oncologieloopgroep, De Sperwers 60 Hondsrugestafetteloop. Een laagdrempelige estafetteloop over de Hondsrug van Groningen naar Emmen over een afstand van 60 kilometer, voor lopers van elk niveau.

Aan de estafetteloop werd een sponsoractie gekoppeld, waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan Sigrid’s Garden, een inloophuis voor oncologie patiënten en hun naasten. 

Helaas kon de E.A.C. De Sperwers 60 Hondsrugestafette niet doorgaan door de coronacrisis. Ook een alternatieve datum voor dit jaar was niet haalbaar. De loop is nu uitgesteld naar 2021.

De voorinschrijving en de sponsoractie, onder bezielende leiding van Harm Hendriks, was zo succesvol, dat werd besloten alvast een deel van het bedrag te overhandigen aan Sigrid’s Garden. Ook werd het Nationaal Fonds tegen Kanker bereid gevonden het sponsorgeld te verdubbelen tot maximaal €10.000.

Het resultaat was een voorlopig bedrag van € 20.012,90. De opbrengst werd vrijdag onthult in aanwezigheid van een beperkte groep betrokkenen van  Sigrid’s Garden, E.A.C. De Sperwers, burgermeester van Oosterhout en Jon Claasen van het Nederlands Fonds tegen Kanker. Voorafgaand aan de onthulling van het bedrag, werd een toelichting gegeven over het initiatief van E.A.C. De Sperwers, hun betrokkenheid bij het fit maken en houden van oncologie patiënten en de rol van het Nederlands Fonds tegen Kanker bij het initiatief.

De cheque werd overhandigd door de Emmense burgermeester aan de duidelijk veraste bestuursvoorzitter van Sigrid’s Garden Gudule Visser. In haar dankwoord  gaf ze aan dat het bedrag haar verwachtingen ver oversteeg. Sigrid’s Garden gaat het bedrag gebruiken om de keuken te verbouwen en te optimaliseren voor kookactiviteiten.

terug naar nieuwsberichten