Hondsrugestafette

 

Opgeven voor de E.A.C. De Sperwers 60 Hondsrug estafette kan weer.

7 maart 2020 bestond E.A.C. De Sperwers 60 jaar. Ter gelegenheid daarvan, stond De Sperwers 60 Hondsrugestafetteloop op het programma. Georganiseerd door de activiteitencommissie van de loopgroep van E.A.C. De Sperwers, in samenwerking met de oncologieloopgroep. Door de corona uitbraak ging deze helaas niet door en werd deze uitgesteld. Nu de regels zijn versoepeld, doen we weer een poging om De E.A.C. De Sperwers 60 Hondsrugestafette, alsnog door te laten gaan. Zeg maar, een verlaat verjaardagloopfeest op zondag 15 mei 2022

De E.A.C. De Sperwers 60 Hondsrugestafette is een laagdrempelige estafetteloop over de Hondsrug van Groningen naar Emmen over een afstand van 60 kilometer, voor lopers van elk niveau. Wie wil dat niet! Hardlopen, met je loopvrienden, over de belangrijkste zandrug van het noorden met een lange geschiedenis.

De Hondsrug loopt van het centrum van de stad Groningen in het noorden, via de gemeentes Haren, Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn naar het zuiden naar de gemeente Emmen en de gemeente Coevorden. Een groot deel van dit gebied zal worden doorkruist door de estafettelopers, die met een individuele inspanning opgaat in een gezellige sportieve en sociale groepsprestatie met aan het einde een mooie en speciale herinnering en een gezellige finish bij het inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen.

 

Het inschrijfgeld is €10,00 per teamlid voor nog niet opgegeven teams. Al eerder opgegeven teams zijn hiervan gevrijwaard. Voor dat bedrag krijg je bij de start een hardloopshirt, een mooie medaille bij de finish en verzorging onderweg.

 

Wil jij en je loopmaatjes ook het avontuur van het lopen van een estafette ervaren?

 

Vorm een team en schrijf je dan in via de intekenlijst in de kantine of via een e-mail naar  activiteitencommissie@desperwers.nl

 

Wat je moet weten.

 • Deelname is mogelijk voor estafette teams bestaande uit minimaal drie en maximaal twaalf personen (inclusief fietsers).
 • Teams zijn zelfverantwoordelijk voor de invulling van de taken. In verband met de veiligheid van de loper moet deze begeleid worden door minimaal twee fietsers, een voor de loper en een achter de loper. Om de loper aan te moedigen mogen andere teamleden natuurlijk ook meefietsen.
 • De start zal gefaseerd plaatsvinden bij de Martini toren in Groningen, op basis van de opgegeven loopsnelheden zodat alle teams binnen een bepaald tijdsbestek zullen finishen in Emmen. De navigatie gaat waarschijnlijk via een GPS - link.
 • Elk team heeft een teamcaptain deze is verantwoordelijk voor het samenstellen van het team, het toewijzen van taken aan verschillende teamleden, het opstellen en registreren van je teamleden en is aanspreekpunt voor de organisatie.
 • Bij de voorinschrijving wordt om de geschatte gemiddelde tijd op de 10 km gevraagd. Op grond van deze informatie wordt de startvolgorde bepaald.
 • De voorinschrijving blijft open tot en met zondag 1 mei 2022 maar sluit ook als er zich 150 personen hebben ingeschreven. Na-inschrijving op is niet mogelijk.
 • Een team is definitief ingeschreven na betaling van de inschrijfkosten. Betalingswijze wordt gecommuniceerd met de teamcaptain.
 • Teams dienen de 60 km minimaal in ongeveer zevenenhalf uur te kunnen volbrengen (acht kilometer per uur).
 • Etappes zijn uitgewerkt in een routebeschrijving en een bijbehorende kaart waarop de route is uitgewerkt en ingetekend. De overige deelnemers verplaatsen zich met eigen auto’s of op fietsen naar de door de teamcaptain bepaalde wisselpunten. Er zijn twee checkpoints in de route.
 • De route gaat veelal over de openbare weg, deze is niet geheel verkeersvrij.
 • Ieder team dient zelf zorg te dragen voor voldoende printversies van de routebeschrijving en de routekaarten voor de fietsers en de meerijdende auto’s.
 • De Sperwers 60 Hondsrugestafette is geen wedstrijd. De lopers en fietsers zijn verkeersdeelnemers en dienen zich te houden aan de weg- en verkeerswetten.
 • Routeinformatie en de startlijst wordt in april 2020 per e-mail aan alle deelnemende teamcaptains gestuurd.
 • Er is geen gezamenlijke start. Teams starten één voor één met een korte tussenpauze van 10 minuten. Het 1e team start om 9:30 uur. De startlijst wordt tijdig aan de deelnemende teamcaptains gestuurd.
 • Het startnummer dient door de loper/loopster zichtbaar gedragen te worden.
 • Wisseling van loper/loopster wordt door teams zelf bepaald.
 • Voorkom overlast en hinder voor ander regulier wegverkeer bij het parkeren van de volgauto’s.
 • Deelname aan De Sperwer 60 Hondsrugestafette is geheel voor eigen risico en voor eigen verantwoordelijkheid van de deelnemers. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld.
 • Voor vragen mail naar activiteitencommissie@desperwers.nl

 

Zien we je 15 mei aan de start in Groningen?

 

terug naar nieuwsberichten