2016-1

Introductie

Een tijdje geleden ontving ik een mail van Cyril Emmaneel dat er ruimte voor mij was vrijgemaakt op de website van E.A.C. de Sperwers. Deze ruimte wordt opgevuld met een ‘blog’, mijn eigen ‘blog’ nog wel.

Dat betekent dat de tekst die ik hier nu typ,over niet al te lange tijd gelezen wordt door bezoekers van de website (en die vinden het dan misschien ook nog leuk en interessant!?).Ik heb helemaal geen ervaring met het schrijven van een blog en misschien kan ik wel helemaal geen leuke en interessante teksten schrijven. Toch zal ik mijn uiterste best doen om de ruimte die voor mij is vrijgemaakt, goed op te vullen.

Het is denk ik wel fijn dat je weet wat je leest en over wie je aan het lezen bent. Daarom zal ik mijzelf in deze blog zo goed mogelijk proberen te introduceren.

Wellicht heb je mijn gezicht onlangs nog voorbij zien komen op de cover van de Sperwerkoerier (ons clubblad). In de laatste editie van 2015 staat een interview van mij, bij de rubriek ‘De Pen’. De reden dat ik hierin sta heeft te maken met mijn doelen voor 2016.

Mijn hele leven heb ik wat met sport gehad. Al van jongs af aan wist ik dat ik graag van sport mijn werk wilde maken en naarmate ik ouder werd heb ik steeds meer ambitie gekregen om zo goed mogelijk te worden in mijn eigen sport. Die twee zaken staan nog wel los van elkaar. Mijn werk is docent Lichamelijke Opvoeding bij het Terra VMBO/HGL in Emmen. Daarnaast ben ik al jarenlang fanatiek atleet bij E.A.C. de Sperwers. De ambitie om zo goed mogelijk te worden in mijn sport is nooit afgenomen, eigenlijk alleen maar toegenomen.

Na 7 jaar alle onderdelen te hebben gedaan van atletiek ben ik op 16-jarige leeftijd mij gaan toeleggen op de discipline speerwerpen.

Atletiek, ‘De Moeder Der Sporten’. Één van de oudste onderdelen van de Olympische Spelen. Nog steeds één van de mooiste sporten van de Olympische Spelen.Toch krijg ik de reactie van mensen als ik zeg dat ik atletiek doe: ‘Oh, dat doet Epke Zonderland toch ook?’. Nee! Gelukkig kan ik nu zeggen dat Dafne Schippers atletiek doet en dan wordt het vaak wel begrepen. Atletiek is een sport waarin de resultaten van de wedstrijd meteen zichtbaar worden, waarbij de krachten letterlijk naast elkaar worden gezet om te kijken wie als eerst de finish passeert en waar de afstand (verticaal of horizontaal) uiteindelijk kan bepalen wie de wedstrijd heeft gewonnen. Kortom prachtig om aan deel te nemen en naar te kijken!

Speerwerpen vind ik leuk. Toen bij de jeugd van atletiek zat, verbrak ik meerdere clubrecords met balwerpen. Hier heb ik mijn grondslag gelegd voor het latere speerwerpen. Na jarenlang keihard trainen is het mij in het jaar 2015 gelukt om op het podium van de Nederlandse Kampioenschappen te eindigen als tweede. Daarnaast heb ik deelgenomen aan de Europacup (competitie van landenteams). Dus het lukt steeds beter om mijn ambitie waar te maken. In 2016 zijn de Europese Kampioenschappen in Amsterdam. Mijn doel is om hier aan deel te nemen. Via deze blog zal ik proberen om mijn ontwikkelingen richting dit kampioenschap en wellicht daarna met jullie te delen.

Dan rest mij verder alleen nog om jou een gezond, een sportief en een gelukkig 2016 te wensen!

Met vriendelijke groeten,

Mart

Vragen?! Stuur een mail naar: mart@teamtenberge.com