2016-3

‘Team Ten Berge... Hebben jullie dan niet heel vaak ruzie?’

 

Op het moment dat ik benaderd werd om een blog te schrijven voelde ik mij enorm vereerd. Toch waren dat wat gemengde gevoelens. Ik ben namelijk niet de enige die zo fanatiek sport. Ik maak deel uit van een team! ‘Team Ten Berge’ wel te verstaan.

De naam van het team heeft niet toevallig een groot gedeelte van mijn eigen naam, want het team bestaat uit: mijn broer; Tim, mijn zusje; Danien en mijn vader; Geert. Kortom allemaal uit een gezin! We trainen vier keer in de week samen en twee keer apart van elkaar. Als ik dit vertel krijg ik vaak de vraag: 'Hebben jullie dan niet heel vaak ruzie?'.

We hebben een paar jaar geleden Team Ten Berge opgericht. Het doel van de oprichting was dat we met dit team eenvoudiger sponsoren konden benaderen. Daarnaast kregen wij veel vragen van vrienden en familie over wat we nu eigenlijk doen. Vaak werd bijvoorbeeld de vraag gesteld: ‘Werpen jullie dan gewoon elke dag met een speer?’.Dus ook om vrienden en familie meer inzicht te geven in wat we nu eigenlijk doen, hebben we een Facebookpagina, Instagram-account en Twitteraccount aangemaakt. Hier posten wij vrijwel dagelijks berichten op die inzicht geven in onze trainingen.

Het is grappig dat er vaak gevraagd wordt of we ruzie maken. Ik heb namelijk helemaal niet het gevoel dat wij vaak ruzie maken. Wordt er in andere gezinnen dan zoveel ruzie gemaakt dat dit de eerste vraag is dat in mensen op komt? Als je zo vaak samen bent, heb je natuurlijk weleens onenigheid, maar om dat nu meteen ruzie te noemen...

Ik denk wél dat we eerder discussie hebben dan andere atleten, het is immers eenvoudiger om tegen je vader, zusje of broer in te gaan dan een andere trainer of atleet. Ik vind het heel gaaf dat ik uit een gezin kom waarop hoog niveau wordt gesport en ook nog eens training wordt gegeven door onze vader!

Het is fijn om met je eigen gezin te trainen. Het is bijvoorbeeld heel prettig dat je de emoties goed kan delen. Dat is een stuk gemakkelijker bij je familie dan bij iemand die wat verder van je af staat. Daarnaast heb je allemaal één doel voor ogen en wordt dat zowel thuis als op de baan gestimuleerd. Vaak heb je ook één gedachte, dat is soms heel handig, maar kan ook soms tegen je werken.

Als we samen inlopen, lopen we met z'n drieën naast elkaar.

Dat betekent dat er altijd iemand in de buitenbocht loopt... Dat is misschien een van de weinige momenten dat we ruzie hebben; 'Wie van ons moet er in de buitenbocht lopen bij het inlopen...?'.

Ondanks onze ‘buitenbochtruzies’ zijn wij als Team Ten Berge trots op het feit dat we zo samen alles kunnen doen. Dus die enkele keer dat we ruzie of onenigheid hebben nemen we dan maar voor lief!

Met vriendelijke groeten,

 

Mart ten Berge