2016-5

Update 16—06—2016

'De voorbereidingen op het NK'

Vandaag, donderdag, beginnen de Nederlandse kampioenschappen al. Nu al?! Ja zeker. Niet alleen jij bent er verbaasd over. Normaal gesproken is dit evenement tijdens de zomervakantie. Je hebt dan heerlijk een paar dagen rust om lekker te trainen en daarna het uiterste uit jezelf te halen op het NK. Deze keer is het dus gewoon tijdens een werkweek. Niets uitrusten, niets alle tijd om te trainen. Gewoon zorgen dat je fit blijft en dat je het kan combineren.

Zoals ik al zei is het NK heel vroeg dit jaar. Dit is ook heel vreemd in de voorbereidingen. Ineens is het zover en staat je belangrijkste weekend van het jaar voor de deur. Vorig jaar werd ik tweede met een geweldig deelnemend veld. Dit jaar is dat veld alleen maar sterker geworden. Gaaf om hier weer in deel te nemen. Ondanks de vervelende regeltjes en de strenge eisen is dit toch wel het mooiste moment om je te meten met de Nederlandse top. Dan is er nog iets veranderd. Vorig jaar was dat ook zo, maar het evenement duurt nu 4 dagen. Donderdag de kwalificatie met 24 werpers en zaterdag de eerste 8 naar de finale. Dat er maar 8 door gaan naar de finale is nieuw. Dat is een bijzondere keus vind ik. Eerst waren het er 12. Op de finale dag mochten dan 12 personen 3 worpen doen en de eerste 8 nog drie. Dan is de kans dus groter dat je mag deelnemen aan zo'n prachtige wedstrijd. Die ervaring wilje niemand ontnemen. Toch vallen de keuzes dit jaar dus anders. Jammer als je het mij vraagt. Maar goed, terug naar de voorbereidingen. Vroeg op bed, goed eten en nog een paar trainingen draaien. Dat is kort gezegd de voorbereiding die ik tref. Normaal gesproken heb ik wel ergens last van (schouder, enkel, rug enz.), maar dit jaar benik enorm belastbaar (even afkloppen natuurlijk). Dat is natuurlijk heel positief en geeft mij de mogelijkheid om meerdere wedstrijden in een week te doen. Dit keer komt dat dus wel goed uit!

Vandaag is dus de kwalificatie. De eis is om 74m te werpen. Dan magje in een keer naar de finale. Dit is een hoge eis. De vraag is of iemand die gaat werpen. Of ik zeker ben van de finale? Dat nooit. Of ik kans maak? Dat wel. Donderdag begint het NK, de tijd zal het leren…

Groetjes, Mart

Vragen ofopmerkingen?!Deel het! Stuur een mail naar: mart@teamtenberge.com